Verduurzamen via de werkgever - met Remeha en Het HWP Plan

Verduurzamen via de werkgever - met Remeha en Het HWP Plan

Verduurzamen via de werkgever - met Remeha en Het HWP Plan

Lees meer over hoe je jouw medewerkers kan voorbereiden op een duurzame toekomst.

Lees meer over hoe je jouw medewerkers kan voorbereiden op een duurzame toekomst.

Lees meer over hoe je jouw medewerkers kan voorbereiden op een duurzame toekomst.

werkgever

werkgever

duurzaamheid

duurzaamheid

warmtepomp

warmtepomp

Eline van den Eijkel

30 april 2024

5 min

Deel op Facebook
Deel op Facebook
Deel op Facebook
Deel op LinkedIn
Deel op LinkedIn
Deel op LinkedIn

Als één van de grootste warmtepomp fabrikanten van Nederland, is Remeha zich bewust van de rol die zij speelt binnen de energietransitie. Vanaf 2026 wordt de Hybride Warmtepomp, het hulpje van de cv-ketel, verplicht bij vervanging van het huidige warmtesysteem. Door het aanbieden van Het Nationale Hybride Warmtepomp Plan, besparen medewerkers tot 55% op de aanschaf en installatie van de hybride warmtepomp. Zo bereid Remeha ook haar eigen medewerkers voor op de toekomst.

Over Remeha

Remeha gelooft dat iedere verandering klein begint. Zo dragen zij hun duurzame visie ook uit naar de medewerkers. Door Het HWP Plan aan te bieden, krijgen medewerkers tot 55% voordeel op de aanschaf en installatie van een Hybride Warmtepomp. Hiermee besparen ze tot wel 70% op gas en dit scheelt gemiddeld wel €1.000 per jaar op energiekosten. Zo dragen zij direct bij aan het verbeteren van leefomgevingen en daarmee aan een duurzame wereld.

Medewerkersactie

 ‘De benefit die beter dan welke andere benefit dan ook past bij de duurzaamheids-kernwaarde van ons bedrijf’

- Floris ter Beke over Het HWP Plan, Compensation & Benefits Manager | Remeha


Remeha vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het welzijn van haar medewerkers. Dit doen ze op verschillende manieren aan de hand van teamactiviteiten, het creëren van een prettige werkomgeving en dus ook door een bijdrage te leveren aan het verduurzamen bij medewerkers thuis.

Hoe is de regeling ontvangen?

Medewerkers zijn eerst geïnformeerd over de actie en vervolgens zijn er bijeenkomsten georganiseerd, waar medewerkers de mogelijkheid hebben gekregen om vragen te stellen. Deze zijn heel erg goed bezocht, waaruit blijkt dat er veel vraag en animo is voor het verduurzamen via de werkgever.

Rick Bruins, National key account Director bij Remeha, over de medewerkersactie: ‘’Dit geldt overigens ook voor nieuwe medewerkers. Het HWP Plan is namelijk een onderdeel geworden van het arbeidsvoorwaardenpakket. Zo kun je als werkgever een regeling bieden aan medewerkers, waarbij ze op een betaalbare manier kunnen investeren in duurzaamheid en kosten kunnen besparen. ‘’

Reacties van medewerkers

De medewerkers van Remeha hebben positief gereageerd op de actie. We hebben gevraagd naar hun ervaring met de hybride warmtepomp en het proces via Het HWP Plan.

''In 2021 hebben we de Hybride Warmtepomp gekregen. Vervolgens hebben we het jaar erop de woning laten isoleren. Uiteindelijk hebben we ongeveer 65/70% bespaard op gas. Met ons samengestelde gezin, kunnen we op deze manier goed besparen.'' – Marieke

''Voor ons was op comfort inleveren geen optie. Wij willen een warm huis en dat is gelukt! Wij zijn zeer tevreden met de Hybride Warmtepomp en met de zonnepanelen is het een ideale combinatie. We hebben normale radiatoren boven en in de uitbouw hebben we vloerverwarming. Het bevalt goed en we zijn erg blij ermee.'' – Marc

"Wij hebben ons huis verduurzaamd met een Hybride Warmtepomp in combinatie met zonnepanelen, een airco en zonneboiler. We zijn nog steeds tevreden over.'' – Ravi

Duurzame toekomst

Het HWP Plan biedt medewerkers nieuwe groene arbeidsvoorwaarden met fiscale voordelen, terwijl Remeha haar medewerkers financieel kan ondersteunen en bijdragen aan hun C02-reductie. Zo dragen wij samen bij aan het versnellen van de energietransitie en een duurzame toekomst voor iedereen. Bovendien draagt deze duurzame arbeidsvoorwaarde positief bij aan de ESG-rapportages en laten werkgevers zien dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Geen eigen geld nodig

Voor de aanschaf van een Hybride Warmtepomp, hebben medewerkers geen eigen geld nodig. Via het Warmtefonds (overheid) kunnen ze ook lenen voor 0% rente tot een verzamelinkomen van €60.000. Zo betalen ze met het voordeel via de werkgever, dankzij Het HWP Plan, slechts €20 per maand en besparen medewerkers €1.000 op energiekosten per jaar. Gemiddeld is de investering al in 2-4 jaar terugverdiend. Zo kan iedereen meedoen!

Officiële toelichting van de Belastingdienst

In een recente doorbraak binnen Fiscaal Nederland heeft de Belastingdienst op 3 april 2024 officieel onze mogelijkheid bevestigd: de Cafetariaregeling 2.0, gepresenteerd door Het Nationale Hybride Warmtepomp Plan (HWP Plan). Samen met Jan-Bertram Rietveld, Loonbelastingadviseur en Partner bij EY, is deze mogelijkheid ontwikkeld en in praktijk gebracht. Zo hebben wij als eerste de weg geopend naar een flexibel en fiscaal gunstig cafetariamodel, waarbij werkgevers kostenneutraal blijven en er gebruik wordt gemaakt van optimale fiscale mogelijkheden. Door de inruil van brutoloon en/of verlofdagen, krijgen medewerkers zo tot 55% voordeel op duurzame oplossingen.

Alle medewerkers kunnen meedoen

Met de bevestiging van de belastingdienst kunnen we ervoor zorgen dat werkgevers in plaats van circa €500, tot €2.400 per jaar kunnen bijdragen aan de oplossing voor de hoge energierekening thuis. Door deze verruiming bieden we alle Nederlanders, juist met een laag inkomen, de mogelijkheid om te verduurzamen en gemiddeld €1.000 per jaar te besparen.

✅ Geen eigen geld nodig: Voor €20 per maand, €1.000 per jaar besparen

✅ Via het Warmtefonds, van de Overheid, vanaf 0% rente

✅ In 2-4 jaar de investering terugverdiend

✅ Alles automatisch geregeld via Het HWP Plan

✅ Daarbij zet de regeling in op het versnellen van de energietransitie

✅ Kunnen organisaties op deze manier Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

✅ En de C02-uitstoot bij medewerkers reduceren.

Ontdek de mogelijkheden

Bereid je voor op de toekomst en begin nu al met besparen. Met de opkomende maatregelen in 2026 en de goedkeuring van de belastingdienst, is dit het juiste moment om medewerkers te helpen met verduurzamen. Zo besparen zij dit jaar al €1.000 op hun energiekosten. Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie en plan een vrijblijvend adviesgesprek.

Wat vond je van dit artikel?

Artikel door

Artikel door

Eline van den Eijkel

Eline van den Eijkel

Deel op Facebook
Deel op Facebook
Deel op LinkedIn
Deel op LinkedIn